dE    " STABIJ "   is   een  nederlands     hondenras

Deze   all-round   jachthond   vindt   zijn   herkomst   in   het   oosten   en  zuid-oosten  van  Friesland   -   het  Friese  woudengebied

 

 

 

 Dit is waar wij om geven

Waarom goed socialiseren zó belangrijk is ?

 

Ik spreek hier uit ervaring. Tot voor kort (dec 2018) mijn oudste Stabij, Gabber (11,5 j), had helaas geen socialisatie genoten en wat was hij een pechvogel ! En ook ik, als baasje, was hierdoor gestraft gedurende zijn hele leven want Gabber kon nooit een gewone Stabij zijn. Hij had angst van alles : fietsers, spelende kinderen, onweer, schoten … Zelfs naar de hondenschool gaan was met hem niet mogelijk want zodra de ijzers in de grond geklopt worden voor agility was er met Gabber geen huis meer te houden : hyperventileren, huilen en vluchten ! Verschrikkelijk !

 

Een goede socialisatie gedurende de eerste weken van een Friese Stabij pup zijn van groot belang. Als het een goede fokker is zal hij/zij van alles doen om er voor te zorgen dat de pup met veel dingen in ons dagelijks leven kennis maakt en in aanraking komt. Dus wij gaan voor het goed socialiseren van onze Friese Stabijtjes zodat deze als vrije en levenslustige Stabijtjes door het leven gaan. Uiteraard houdt het niet op bij de fokker. U moet zich ervan bewust zijn dat u daar mee door moet gaan tot de pup 1 jaar oud is. Het is een investering die gedurende de vele daaropvolgende jaren zijn vruchten afwerpt : je kan met je hond overal heen op een positieve wijze, vrij vol zelfvertrouwen en genietend.